Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tervrajzok életnagyságban

Egy tehetséges spanyol építész, Maider Lopez elhatározta, hogy tervrajzait felfesti az építési területre, méghozzá valós méretükben. Az érdeklődők így bejárhatják a majdani lakásokat, és elképzelhetik, hogyan festenek majd a szobák, mekkora terek állnak majd rendelkezésre. Így talán könnyebben eldöntik, vajon ez álmaik lakása, vagy sem.

0 Tovább

Rágnivaló ceruza

"Ne rágcsáld a ceruza végét!" - hallhattuk sokan gyerekkorunkban, pedig az dolgozatírás közben kimondottan nyugtató hatású volt. Íme egy ceruza, amit nyugodtan lehet rágcsálni, mert arra lett kitalálva, ugyanis édesgyökérből készült.      

0 Tovább

Üvegtelefon?

Nem, nem, csak a CollabCubed új iPhone-tokja látható alant, használat közben, és külön-külön.

0 Tovább

Takarékoskodjunk!

Például ezzel a malac(orr)persellyel.

0 Tovább

Esernyő kukucskával

Ki ne ismerné a gyomortáji szorító érzést, amikor szakadó esőben, esernyővel a fejünk fölött kell lavírozni szembejövő embertársaink között. Vagy felemelem kissé az esernyőt, de akkor elázok, vagy nem emelem fel, de akkor alig látok. Ezt a problémás helyzetet feloldandó született meg a kukucskálóval ellátott esernyő, mellyel ezentúl boldogan siethetünk esőben is bárhová, csak arra figyeljünk, hogy ügyesen kerüljük ki azokat, akik még nem rendelkeznek ezzel a módosított esernyővel.

0 Tovább

Szardíniák álomszószban

Olvashatjuk a szardíniásdobozt mintázó ágyneműhuzaton, mely egyike a Bed Toppings négy ajánlatának. Az álomszuszékok választhatnak kikkel, mikkel szeretnének aludni: a konzervdobozon kívül feküdhetnek még csokispapírba, színes álomceruzák közé vagy egy virágoskertbe a cica mellé. Kinek mi fekszik.

0 Tovább

Horgolt fúrógép

A horgolt játékok újra divatba jöttek, elég egy pillantást vetnünk a Mamazon oldalára. De az egyedi kézműves termékek oldalán, a Meskán böngészve is találhatunk horgolt fagyit, fülbevalót, tálkát eperrel, sőt papírzsebkendő-adagoló kis házacskát is. Mégis azt gondolom, hogy az alant látható fúrógép még a horgolt tárgyak megszállottjait is ámulatba ejti.

 

0 Tovább

Töltsd újra!

Méghozzá csapvízzel! A Retap elnevezésű dán cég több díjat is elnyert idén ezzel az újratölthető, üvegből készült palackkal. A cég alapítója a műanyagpalackos ásványvizek ellen kívánt harcba szállni, mondván, hogy azok jóval drágábbak, egészségtelenebbek és sokkal környezetszennyezőbbek, mint ezek a csapvízzel töltött, könnyen elmosható, formatervezett, tetszetős üvegek.

 

0 Tovább

Képkeretezés pillanatok alatt

Az ovisok szeretik minden nap egy új rajzzal, festménnyel stb. elkápráztatni a szüleiket, akik örülnek az alkotásoknak, de bizony azok tárolása, esetleg kifüggesztése komoly fejtörést okozhat. Ezzel a képkerettel viszont egy csapásra megoldódik az összes probléma, ugyanis egyetlen perc alatt kitehetjük a legújabb mesterművet, és egyszersmind tárolhatunk is benne ötven alkotást.

0 Tovább

Rajzolt táskák

Olyanok, mintha csak kétdimenziósak lennének, pedig nem azok. Valódi sokzsebes, vállraakasztható táskák. A modelleket az ötletgazdák (két tajvani dizájner) először papírra vetik, és annak a mintájára készítik el a tökéletes háromdimenziós másolatot.

0 Tovább

Például hamburger-babzsák

De van fényképezőgép, szintetizátor, bőrönd és sült krumpli is a Woouf kollekciójában. A babzsák elnevezés kicsit félrevezető, mert az ülőkék többsége szivaccsal van kitömve. A huzatok levehetők és mosógépben moshatók.

0 Tovább

A babalábak már állnak

Deréktól felfelé pedig a gyerekekre vár a folytatás - csak papír, rajzeszköz, olló és némi fantázia kell hozzá. Shahaf Ben Abu legújabb projektje a Baboo, amely nem más, mint egy csipeszláb-készlet, melyet a kicsik egészíthetnek ki a babák és egyéb hősök, lények rajzaival. A játékasztallá is átalakítható fadobozban vannak lány- és fiúlábak, állatlábak és fatörzsek  lombkorona nélkül.

0 Tovább

Kétszemélyes bot

Munire Kirmaci a kitalálója ennek a tandembotnak, amelyet egyszerre ketten is foghatnak. A dizájner célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az emberi kapcsolatok fontosságára. Hogy valójában lehetséges-e bármilyen séta egy közös bottal, nos erre nem tér ki az oldal.

0 Tovább

Napraforgó-táska

Lassan elvirágzik a napraforgó, gondoltam, megnézem milyen napraforgós kézműves tárgyak vannak az Etsy-n. Több, mint 11 ezer termék közül valamiért ez a táska lett a kedvencem. Jó kérdés persze, hogy miért pirosak a szirmai. Lehet, hogy nem is napraforgó, hanem gerbera?

1 Tovább

Csillagvizsgáló magasles

Sajátkezűleg is elkészíthető ez a csillagbambuláshoz kialakított építmény. Persze gyerekkuckónak, játszóháznak is kitűnő. Az útmutató sajnos kizárólag francia nyelven érhető el.

0 Tovább

Hintabéka és társai

A hintalovak helyére új állatok pályáznak. Először is ez az élénk színekben pompázó hintabéka. De van hintakenguru, hintakutya, sőt hintamalac is. Ki tudja, talán lesz majd egyszer hintahal is.

0 Tovább

Szélálló esernyő

Ezt az aerodinamikai szabályok figyelembevételével megtervezett, furcsa formájú esernyőt állítólag még a 100 km/órás szélvihar sem tudja kifordítani. Az eső sem csöpög róla a ruhánkra, sőt, még az UV-sugárzást is szűri.

0 Tovább

Etetőszék hullámpapírból

Könnyen szállítható, összecsukva kis helyen elfér, bárhol felállítható - és ha már nincs rá szükség, eldobható. Újrafelhasznált papírból készült, húsz kilóig biztonságos. Arról nincsenenk adatok, hogy a különféle pempőket, kakaót stb. mennyire bírja...

0 Tovább

Fagyitekerő

Nem kell többé átázott, fagyitól csöpögő tölcsérekkel bajlódni! A Perpetualkid olyan motorikus műanyag tölcsért ajánl a figyelmünkbe, amely nemcsak hogy olvadásbiztos, de még forgatni sem kell, elég, ha odatartjuk a nyelvünket kedvenc gombócunkhoz, és egy gomb segítségével elindítjuk a tekerést.

1 Tovább

Színes buborék?

Bizony, a Zubbles jóvoltából ezentúl színes gömböket fújhatnak a levegőbe a gyerekek. A folyadék természetesen nem szennyez és nem mérgez, viszont jóval drágább, mint a hagyományos keverékek. Biztosan konzervatív az ízlésem, de a szivárványszínű-átlátszó buborékok szerintem sokkal szebbek.

0 Tovább

Jégkockák minden formában

Jéghideg drágakövek, fagyos jegygyűrű, hibernált Han Solo, dermesztő cápauszony, csúszós tetrisz, Lego jégkunyhóhoz, frissítő gitármuzsika - megannyi jégkocka-ötlet a tikkasztó hőségben.

0 Tovább

Homokozó a sátorban

A gyerekek imádnak sátorba bújni. Meg homokozni is. Miért is ne lehetne összekapcsolni a kettőt? Így ráadásul nem éri őket közvetlenül napfény, és a bejárati sátorlap leengedésével a macskák is távoltarthatók a homoktól. Házilag is elkészíthető.

0 Tovább

Összehajtható bukósisak

Gombajelmeznek sem utolsó ez a városi bicajosoknak kifejlesztett bukósisak. Az erős textíliából készült, méhsejt-szerkezetű fejfedő legnagyobb erénye, hogy használaton kívül összehajtogatható, így egészen kicsi helyen (retikül) is elfér.

0 Tovább

Tapéta - ahogy te szeretnéd

A Tempaper olyan öntapadós tapétákat gyárt, melyek bármikor könnyedén eltávolíthatóak, lecserélhetőek. A legújabb termékük egy teljesen fehér tapéta, amire szinte bármivel (festék, kréta, filctoll, ceruza) lehet alkotni. Gyerekszobába (is) kiváló ötlet.

0 Tovább

Játékos kanapék

Végre egy olyan gyerekbútor, amit rendeltetésszerűen is szét lehet (kell) szedni. A Designskin termékek egyik fő jellemzője, hogy sokféleképpen összerakhatók, átalakíthatók, így fejlesztik a kicsik térérzékelését és kreativitását. De a lényeg, hogy szétszedés közben még játszani is lehet - többek között puzzle-t vagy bébitetriszt.

0 Tovább

Nincs több csupasz bútor!

Ez a jelmondata a Mykea-nak - melynek alapítói egyszínű Ikea bútorokat kívánnak felöltöztetni, feldobni élénk, színes, egyedi tervezésű matricákkal. A fóliák könnyen felhelyezhetők, és nyom nélkül eltávolíthatók, ha esetleg egy újabb ruhát választanánk kedvenc bútordarabunknak. Ízelítő a kínálatból.

0 Tovább

Zártpályás reggeli

Hogyan csábítsuk el reggelizni  játékvonat-függő gyermekünket? Sehogy. A designspray elmés megoldásával a sínek mentén tálalhatjuk a reggelit.

0 Tovább

Bútor egy perc alatt

Megszületett a leggyorsabban összerakható és szétszedhető bútor, a Gypsy Modular. Az elemek variálhatók egymással, például az asztalból könyvespolc, a gyerekszékből pad is kialakítható. Az összeszerelés pedig szó szerint gyerekjáték.

0 Tovább

Rajzolt enteriőr

Charlotte Mann fekete-fehér dekorációi minden unalmas, ásítozó falfelületet élettel töltenek meg. Az aprólékos rajzokon látható életnagyságú bútorok, tárgyak ötletesen rendezik be a szobákat. Kedvenceim a rajzolt ablakok, melyek fantáziavilág csodaszép kertjeire nyílnak, kitágítva a teret, felfüggesztve a valóságot.

0 Tovább

Szék a légben

A h220430 elnevezésű japán design stúdió légies ülését A piros léggömb című francia mozifilm ihlette. A kép csalóka, a padot valójában négy plafonba rögzített elem tartja, melyeket a lufikba rejtettek.

0 Tovább

Iratmegsemmisítő ébresztő

Nehezen ébredsz? Ez a talányos óra segít, hogy időben odaérj mindenhova. Az ébresztés után ugyanis az órába helyezett irat vagy pénz darabokra hullik szét - hacsak nem kelsz fel rögtön, hogy leállítsd a végzetes folyamatot.

0 Tovább

Minigrill

Kimondottan városlakóknak találta ki Klaus Aalto ezt az egészen kicsi (kb. 20 cm magas, tenyérnyi sütőfelületű)  szállítható grillsütőt. Kiváló parki piknikekhez, nyáresti erkély-partikhoz, vagy bármikor, ha kedvünk támad egy kis barbecue-ra. Maga a tervező is mindig tart magánál egyet az autója csomagtartójában. Sosem lehet tudni.

0 Tovább

Mindent a helyére

A gyerekek önálló öltözködését hivatott megkönnyíteni az alábbi bútordarab. Fiúknak nadrágos, lányoknak szoknyás fiókkal. Természetesen ilyen szépen kitalált fiókokban is lehet óriási rendetlenség. Végül egy kukacoskodó kérdés: a lányok hova tegyék a nadrágjaikat?


0 Tovább

Nem csak vadászoknak!

Állat- és környezetbarát trófeákat kínál a Perpetual Kid. Az újrahasznosított papírból készülő szarvasfej könnyen összeállítható, tetszés szerint festhető, díszíthető, otthon és az irodában egyaránt jól mutat – olvashatjuk a termékajánlóban.

0 Tovább

Dobozos víz

A dobozos víz jobb – hirdeti a felirat az azonos elnevezésű michigani cég vizein. Hogy mitől jobb? A tervező Benjamin Gott szerint attól, hogy az előállítás és szállítás kevésbé környezetszennyező módon történik, mint a palackozott ásványvizek esetében. Ráadásul a cégvezetők a bevételből származó haszon húsz százalékával olyan nonprofit szervezeteket kívánnak támogatáni, melyek a világ erdeinek és vízkészletének védelmével foglalkoznak.  Persze jó kérdés, hogy miért kell a csapvizet egyáltalán bedobozolni?

0 Tovább

Nem eszik a gyerek?

Aki meglepő, vicces, szokatlan termékekre kíváncsi, mindenképpen látogasson el az uncommongoods oldalára. Ez a két tányér is a kínálatból való: az elsőn az étel építőanyaggá változik, amit a markoló-kanállal, bulldózer-villával egy perc alatt eltűntet az eleddig rosszevőnek hitt gyerek. A másik a kreatívabb szülőknek való, egy női fejet kell feldíszíteni mindenféle finomsággal, hogy aztán a makrancos kisded befalhassa az áfonya-fülbevalót, vagy a makaróni-hajat.

0 Tovább

otthonka

blogavatar

Körül vagyunk véve. A kérdés csak az, hogy mivel. Tárgyak, ötletek innen-onnan.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek